GCQ Adjudicatari del control de qualitat de la construcció del nou Ateneu popular de la Sagrada Família

BIMSA Adjudica a GCQ el control de qualitat de la construcció del nou Ateneu popular de la Sagrada Família

                                  

Barcelona Infraestructures Municipals SA (BIMSA), va adjudicar a GCQ recentment la realització de tot el control de qualitat de la construcció del nou Ateneu popular del barri de la Sagrada Família.

El futur Ateneu de la Sagrada Família comença a prendre forma. En els propers dies començaran les obres al local adquirit fa tot just un any per l'Ajuntament de Barcelona per tal de convertir l'espai, situat al carrer Nàpols 268-270, en aquest reivindicat equipament de barri.

El projecte que s'executarà en els propers nou mesos, preveu transformar els 1.350 metres quadrats disponibles en un centre d'activitat cultural i social, tal com es va pactar amb les entitats del barri de la Sagrada Família. Per aquest motiu les obres desenvoluparan a l'interior del local els següents espais, tots ells situats a la planta baixa, és a dir, amb accés directe des del carrer. Aquesta planta quedarà organitzada en tres franges:
A la primera franja, hi seran els espais d'exposicions, l'espai social, l'espai multimèdia, el d'administració, i una àrea d'estada que els connectarà.

A la franja central d'aquesta planta baixa hi haurà el serveis i dos patis que donaran llum natural al local.

I finalment, a la franja posterior, es construiran l'auditori, dues aules, tres sales d'assaig, la zona de camerinos, i un magatzem per a instruments musicals.

El pressupost previst per a aquest projecte és de 2.349.000 €.

Amb aquest projecte, el Govern municipal respon a una demanda veïnal d'un espai per a la trobada i l'activitat dels veïns, sorgida arran de la mobilització de la plataforma "Recuperem el Niça", que no només reivindicava la recuperació de l'antic cinema sinó que reclamava la recuperació d'espais per a equipaments en un barri, la Sagrada Família, que es troba mancat d'aquest tipus d'espais. Aquesta reivindicació va donar lloc a un treball conjunt entre el Districte de l'Eixample i la plataforma veïnal per trobar una alternativa d'espais.

La plataforma ciutadana Grup Ateneu Barri, formada per desenes d'entitats de la cultura popular, associatives, juvenils, clubs d'esport, caus, etc. del barri, va realitzar tot un treball de debat col·lectiu per definir i decidir de manera molt participativa els usos d'aquest espai, que ara es materialitzaran a través de les obres que comencen. L'objectiu que persegueix és fer créixer i consolidar el teixit associatiu a diferents nivells (juvenil, cultural i veïnal), així com complementar l'oferta dels altres espais ja existents al barri, que són l'Espai 210 o el centre cívic. El projecte elaborat per l'Ajuntament a través de BIMSA, va ser també totalment participat i validat per les entitats de la plataforma.


MAPA

GCQ

  C/ Berguedà, 15 - Bloque B - Nave 11,
Santa Perpètua de Mogoda, 08130, (Barcelona)

  93 574 93 91

  93 574 93 92

ACTUALITAT

COL·LABORACIÓ EN L'OCUPACIÓ DE JOVES MENORS DE 30 ANYS

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19

banner instituciones geoplanning