GCQ Adjudicatari del control de qualitat de la construcció del nou moll de Balears al port de Tarragona

Autoridad Portuaria adjudica a GCQ el control de qualitat de la construcció del nou moll de Balears al port de Tarragona

Moll de Balears, 18 mesos d’obres

titulo
4.jpg

La construcció del Moll de Balears, adjudicada el gener de 2020 a l’empresa FCC Construccion, SA /Comsa, SAU, permetrà augmentar la línia d’atracada en 700 metres un cop acabada l’obra, i oferir una operativa molt més còmoda i àgil, en definitiva una obertura de noves oportunitats per la temporada de creuers de 2021.

titulo
2.jpg

El Port de Tarragona ha incorporat mesures ambientals voluntàries per reduir, garantir i minimitzar l’afectació de les obres sobre el medi natural i ha dissenyat un Pla de Vigilància Ambiental per prevenir i controlar les accions durant l’execució de les obres. A banda, disposa d’un procediment de seguiment ambiental d’obres que s’aplica sistemàticament a totes les obres promogudes pel Port de Tarragona.

titulo
3.jpg

L’obra s’espera que estigui finalitzada al maig de l’any 2021. Aquest serà un període de transició per al projecte de Creuers atès que l’arribada dels vaixells haurà de conviure amb les obres d’aquesta infraestructura, però que -un cop acabada- representarà un salt endavant ja que obre la porta a acollir creuers més grans i més vaixells de manera simultània.

titulo
1.jpg

El caixoner ‘Mar del Aneto’ està atracat al moll d’Andalusia entre els bol·lards 48 i 52 per començar les obres del nou moll. Aquest tipus de plataformes s’utilitzen als ports per a la fabricació de molls, dics i altres infraestructures relacionades amb l’activitat portuària.

‘Mar del Aneto’ té una eslora de 46,8 metres, una màniga útil de 25 metres i un puntal d’uns 28 metres. Aquest dic pot construir calaixos de fins a 46 metres de llarg per 25 metres d’amplada i 29 metres d’alçada. S’estima que aquests tipus d’estructures triguen entre set i deu dies en fabricar cada caixó. En el cas concret d’aquesta obra els caixons que es fabricaran al Moll de Balears seran de 41,85 metres d’eslora per 16,75 metres de màniga i 21,30 metres de puntal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.porttarragona.cat/es/autoridad-portuaria-tarragona/comunicacion-y-prensa/notas-de-prensa/item/2352-el-port-de-tarragona-acull-un-dic-flotant-per-comencar-les-obres-del-nou-moll-de-balears


MAPA

GCQ

  C/ Berguedà, 15 - Bloque B - Nave 11,
Santa Perpètua de Mogoda, 08130, (Barcelona)

  93 574 93 91

  93 574 93 92

ACTUALITAT

COL·LABORACIÓ EN L'OCUPACIÓ DE JOVES MENORS DE 30 ANYS

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19

banner instituciones geoplanning